Privacy Policy en Cookiebeleid

 

  1. Inleiding

Wij van Manuus BV doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze website (www.manuus.be) voor u volledig veilig te gebruiken is. We begrijpen dat u wilt dat de persoonlijke gegevens die u ons verstrekt zowel privé als veilig worden bewaard. Dit privacybeleid legt uit hoe we de persoonlijke informatie die u ons geeft zullen gebruiken en hoe we ervoor zorgen dat die veilig wordt bewaard. Als u vragen heeft over dit privacybeleid of u bent het er niet mee eens, neem dan contact op via hallo@manuus.be of op 0472 79 29 48 voordat u de website gebruikt. We kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Controleer deze pagina om er zeker van te zijn dat u tevreden bent met eventuele wijzigingen.

Manuus respecteert de Privacywet. De Privacywet is de Wet van 8 december 1992 voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens. Deze wet wil de burger beschermen tegen misbruik van zijn persoonlijke gegevens. Zowel de rechten en plichten van de persoon wiens gegevens verwerkt worden als de rechten en plichten van de verwerker zelf zijn in de Privacywet vastgelegd.

Manuus BV     

Maurice De Weertstraat 2A

9000 Gent

  1. Verzameling van gegevens

Wij verzamelen uw persoonlijke informatie in een aantal situaties. Wanneer u zich aanmeldt voor onze mailinglijst, vragen wij uw naam en e-mailadres. We verzamelen ook de persoonlijke informatie die u verstrekt wanneer u contact met ons opneemt, als u zich aanmeldt voor een van onze evenementen of bij de aanvraag van een offerte. Tot slot houden we een overzicht bij van berichten die u ons per e-mail verstuurd.

Klanteninformatie verzamelen we in Teamleader. Daar bewaren we de klantnaam, NAWTE-gegevens (naam, adres, evt. website, telefoonnummer, e-mail). Daarnaast bewaren we ook uw bedrijfs- en facturatiegegevens en facturen. Contactgegevens verstrekt door het uitwisselen van business cards of door middel van telefonisch contact, kunnen opgeslagen worden.

Als u onze website gebruikt, hou er dan rekening mee dat we mogelijk ook de delen van de website die u bezoekt en informatie over uw computer registreren. Zoals de gebruikte browser, uw netwerklocatie, het type verbinding dat u gebruikt (bijv. breedband, ASDL enz.) en uw IP-adres. We doen dit door cookies te gebruiken (hoewel de informatie die we via onze cookies verzamelen anoniem blijft, dus we kunnen niet zeggen wie je bent). Zie ons cookie-beleid hieronder voor meer informatie over wat een cookie is en hoe we die gebruiken op onze website.

  1. Gebruik van gegevens

Behalve zoals uiteengezet in deze paragraaf, zullen we uw persoonlijke gegevens nooit zonder uw toestemming aan derden verkopen, uitwisselen of bekendmaken. Deze informatie stelt ons bijvoorbeeld in staat nauwkeuriger advertenties op u af te stemmen. We kunnen uw persoonlijke informatie vrijgeven wanneer wij van mening zijn dat deze geschikt is om te voldoen aan de wet of om onze gebruiksvoorwaarden te handhaven of om onze rechten, eigendommen of veiligheid of andere derden te beschermen. We kunnen uw persoonlijke gegevens delen met organisaties die namens ons handelen en die de informatie alleen gebruiken om die service te verlenen.

De belangrijkste reden waarom we de informatie die we over u verzamelen, gebruiken, is om u op de hoogte te houden van nieuwigheden, een betere klantenservice aan te bieden, voor administratieve doeleinden en voor het volgen van activiteiten op www.manuus.be

Wij zullen uw persoonsgegevens niet doorgeven aan partijen die niet in de EER gevestigd zijn, tenzij dat nodig is voor de bedrijfsactiviteiten die u van ons verlangd. Het is mogelijk dat die landen buiten de EER niet dezelfde gegevensbeschermingswetgeving hebben als in de EER en je persoonsgegevens niet op hetzelfde niveau beschermd zijn. In deze gevallen zorgen we er echter voor dat elke overdracht van persoonsgegevens naar landen buiten de EER gepaard gaat met adequate beschermingsmaatregelen alsof de gegevens binnen de EER zouden worden verwerkt en in overeenstemming met de beginselen van dit Privacybeleid.

  1. Marketing

Wij wensen u graag informatie te verstrekken over onze (verwezenlijkte) diensten waarvan wij denken dat u die interessant vindt. We kunnen u dergelijke informatie per post, e-mail en/of telefoon sturen, tenzij u ons gevraagd hebt dit niet te doen.

Als u een klant van ons bent of als u ons eerder om informatie en/of diensten hebt gevraagd, kunnen we u informatie per e-mail sturen. In elk marketing e-mailbericht dat we u sturen, geven we u echter de mogelijkheid om u volledig af te melden van onze mailings.

Wij verstrekken uw persoonlijke gegevens niet aan externe organisaties zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Als u niet wilt dat uw informatie gebruikt wordt voor direct marketingdoeleinden, neem dan contact met ons op via via hallo@manuus.be of op 0472 79 29 48. Als u besluit dat u geen marketing e-mails van ons meer wenst te ontvangen, gebruik dan het afmeldingsformulier onderaan in een van onze marketing e-mailberichten of op www.manuus.be.

  1. Opvragen & aanpassen van persoonlijke gegevens

U beschikt over het wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van uw persoonsgegevens. Mits bewijs van identiteit (kopie identiteitskaart) kunt u via een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag aan Manuus, Emiel De Bleecker, Maurice De Weertstraat 2A, 9000 Gent, gratis de schriftelijke status bekomen van uw persoonsgegevens. Indien nodig kunt u ook vragen de gegevens te corrigeren die onjuist, niet volledig of niet pertinent zouden zijn.

  1. Uw rechten

U hebt een aantal rechten in verband met uw persoonsgegevens en wat er mee gebeurt. U hebt het recht om:

  1. Links

www.manuus.be en onze marketing e-mailberichten bevatten soms links naar andere websites die niet onder onze controle vallen. Ons privacybeleid is alleen van toepassing op www.manuus.be, en niet op deze andere websites. Zodra u onze website of marketing e-mailberichten hebt verlaten, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud en/of de bescherming en privacy die u aan die websites verstrekt. U dient voorzichtig te zijn en te kijken naar het privacybeleid dat van toepassing is op de betreffende website.

  1. Veiligheid

De beveiliging van uw persoonlijke gegevens vinden wij heel belangrijk. Om ongeoorloofde toegang of openbaarmaking te voorkomen, bewaren we uw gegevens op een beveiligde server en zijn passende veiligheidsmaatregelen getroffen om te proberen wijzigingen, verlies of misbruik van gegevens die onder onze controle staan te voorkomen. Als u op enig moment vermoedt of zich bewust wordt van een beveiligingsincident (dat wil zeggen dat u bijvoorbeeld verdachte communicatie ontvangt van iemand die zichzelf buitensluit als een medewerker van Manuus of van een dupe-website die beweert aangesloten te zijn bij Manuus), stuur de mededeling naar ons of meld het incident via e-mail via hallo@manuus.be of schriftelijk aan Manuus, Emiel De Bleecker, Maurice De Weertstraat 2A, 9000 Gent,

  1. Wijzigingen aan dit Privacybeleid

We kunnen dit Privacybeleid op ieder moment aanpassen. Als we belangrijke wijzigingen aanbrengen laten we je dit weten, maar we raden je aan dit Privacybeleid regelmatig te raadplegen zodat je op de hoogte bent van de meest recente versie.

Dit Privacybeleid is voor het laatst bijgewerkt op 10/07/2019.

Versienummer: 1.0

Cookie Policy

  1. Het gebruik van cookies

Manuus maakt gebruik van cookies, die ons onder andere helpen om uw ervaring met onze website te verbeteren en ervoor te zorgen dat die optimaal presteert zoals u verwacht. Cookies zijn tekstbestanden met kleine stukjes informatie die naar uw computer of mobiele apparaat worden gedownload.

Ze kunnen uw ervaring met het gebruik van een website verbeteren, bijvoorbeeld door uw gebruik van onze website bij te houden, zodat deze kan worden verbeterd om aan uw behoeften te voldoen.

Ze kunnen er ook voor zorgen dat advertenties die u online ziet relevanter zijn voor u en uw interesses. Door gebruik te maken van manuus.be en onze services gaat geeft u toestemming om cookies naar uw computer of mobiele apparaten te sturen.

U kunt uw voorkeuren via uw browser op elk gewenst moment wijzigen. Zie daarvoor de handleiding onderaan. U kunt op elk moment uw toestemming voor onze cookies intrekken, zelfs als u daarvoor toestemming hebt gegeven. Vergeet echter niet dat als u niet instemt met sommige van onze cookies, dat de gebruikerservaring hieronder kan lijden.

De onderstaande informatie legt uit welke cookies we gebruiken op Manuus, waarom we ze gebruiken en waar ze vandaan komen. We geven ook in de tabel aan of een cookie een ‘permanente’ of ‘sessie’-cookie is. Het verschil is dat:

  1. Cookies door Manuus

Sommige van de onderstaande cookies zijn geplaatst door Manuus. We hebben echter ook cookies op de website van Manuus die door derden zijn ingesteld (zie puntje 4).

Cookie Doel Gegevensbehoud
Frontend_language Bewaart de voorkeurstaal van de gebruiker 2 maanden
Track Unieke ID per bezoeker voor het tracken van de gebruikersflow 12 maanden
PHPSESSID Sessie die PHP aanmaakt. Bevat geen persoonlijke gegevens. Per sessie
cookieconsent_status Cookie om de cookie notificatie niet opnieuw te tonen bij een volgend bezoek 12 maanden
  1. Web-analyse door Google Analytics

We gebruiken Google Analytics-software om informatie te verzamelen over hoe u manuus.be gebruikt. We gebruiken de informatie om rapporten samen te stellen en om ons te helpen de site te verbeteren.

Google Analytics slaat onderandere informatie op over:

Deze veilig bewaarde cookies verzamelen geen informatie die een bezoeker identificeert. Alle, door deze cookies verzamelde informatie is volstrekt anoniem. We gebruiken dergelijke informatie alleen om onze website te verbeteren. Als u niet wilt dat Google Analytics alle websites bijhoudt, gaat u naar: tools.google.com/dlpage/gaoptout

Cookie Doel Gegevensbehoud
_ga Gebruikt om gebruikers te onderscheiden 38 maanden
_gat Om het aantal verzoeken dat moet worden gedaan aan doubleclick.net te beperken 38 maanden
  1. Third Party Cookies

Third Party cookies zijn cookies die niet afkomstig zijn van de website zelf, maar wel van derden, bijvoorbeeld een aanwezige marketing of advertentieplug-in. Bijvoorbeeld cookies van Facebook of tawk.to (chat module). Door gebruik te maken van manuus.be gaat de gebruiker akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Cookie Doel Gegevensbehoud
dpr Slaat informatie over de ingelogde Facebook-gebruiker op ten behoeve van de targeting/advertising 2 maanden
fr Slaat informatie over de ingelogde Facebook-gebruiker op ten behoeve van de targeting/advertising 3 maanden
sb Slaat informatie over de ingelogde Facebook-gebruiker op ten behoeve van de targeting/advertising. 24 maanden

Onze site bevat, zoals de meeste websites, functionaliteit die door derden worden aangeboden. Als publisher nemen we regelmatig inhoud uit andere bronnen op om uw ervaring te verrijken. Deze ingesloten stukjes inhoud kunnen cookies bevatten en hieronder staan alle derde partijen op onze site. Voor meer informatie over de cookies die ze gebruiken, of als u een tegenkomt die niet in deze lijst staat, neem dan rechtstreeks contact op met de leveranciers voor meer informatie.

  1. Hoe zie ik welke cookies op mijn toestel geplaatst zijn en hoe verwijder/beheer ik deze?

Browserinstellingen

Via uw browserinstellingen kan u de installatie van cookies weigeren. Meer informatie over het uitschakelen van cookies of het beheren van de cookie-instellingen voor uw browser vindt u in de volgende lijst:

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=nl

Firefox: https://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-in-en-uitschakelen-websites-voorkeuren

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Safari (iOS): https://support.apple.com/nl-be/HT201265 

Safari (MacOS): https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=nl_BE

Cookies verwijderen:

U kan ook op elk moment de reeds geïnstalleerde cookies verwijderen van uw computer of mobiel eindapparaat.

Advertentiecookies weigeren:

Indien u de advertentiecookies (o.a. van Google of Criteo) wil weigeren, kan u dit doen via de website http://www.youronlinechoices.com/

Indien u geen reclame wil ontvangen op basis van uw surfgedrag en de remarketing cookies, zoals deze van Google, kan je de instellingen wijzigen van de Google Ads Preferences Manager. Google raadt tevens het installeren van de Google Analytics Opt-out Browser Add-on aan.

Volgende link bevat bijkomende informatie over hoe u kan beheren welke informatie door uw webbrowser wordt gedeeld wanneer u met Google diensten interageert op websites en apps van derde partijen: https://policies.google.com/privacy/partners.

  1. Meer info

Meer informatie over cookies kan u vinden op allaboutcookies.org. Wens je meer informatie over de privacy-kwesties rond internetreclame? Volg www.youronlinechoices.com.

YouTube (https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines)

Vimeo (www.vimeo.com/cookie_policy)

Spotify (www.spotify.com/uk/legal/privacy-policy)

Google (https://support.google.com/analytics/answer/6004245)

Campaign Monitor (https://www.campaignmonitor.com/trust/gdpr-compliance/ & https://www.campaignmonitor.com/trust/security/)

  1. Wijzigingen aan dit Cookiebeleid

We kunnen dit Cookiebeleid op ieder moment aanpassen. We raden je aan dit Cookiebeleid regelmatig te raadplegen zodat je op de hoogte bent van de meest recente versie.

Dit Cookiebeleid is voor het laatst bijgewerkt op 10/07/2019.

Versienummer: 1.0